![]() |
|
|
#1 |
![]() |
sXe Kurulum ADIM 1: Ilk önce alttaki linkten sXe clientini indiriyorsunuz. Kod: [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] ADIM 2: Winrar kurulu oldugunu varsayarak clientin rardan çikarilmis ve kurulum asamasina geçiyorum. Ekrana gelen ilk görüntü lisans sözlesmesidir.Buna "I Agree" diyerek bi sonraki adima geçiyoruz. [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] ADIM 3: Burda sXe`yi "Browse" tiklayarak istediginiz bir yere kurabilirsiniz.Degistirmeden "Install" tiklamanizi öneririm. [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] ADIM 4: Yükleme bari dolduktan sonra, "Close"a tiklayarak yüklemeyi bitiriniz. [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] ADIM 5: Masaüstüne sXe`nin kısayol simgesi geliyor. [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] ADIM 6: sXe`ye çift tıklayarak açıyoruz.Dil seçeneğinden Turkce`yi seçiniz. [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] ADIM 7: İlk sXe yi açtığınızda ve daha sonra oyunu açtığınızda görüceksiniz sXe sistem bar a inecektir. [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] Oyuna girdiğinizde console`a " alias " yazarsanız aliaslar bloklandığını görüceksiniz. [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] İyi Oyunlar sXe de karşılaşabileceğniz genel sorunlar ve çözümleri. - Burada anlatılan sorunlar gerçek (Real) kişilerin başına gelmiş sorunlardır ve çözümleri açıklanmıştır. Soru-1: Server ‘ a sXe İnjected açarak giriyorum fakat sXe injected açık değil mesajını alıyorum ve oyundan kickleniyorum ne yapmalıyım? Cevap-1: Öncelikle sXe İnjected ‘ in sağ alt köşede çalıştığına dair simgesini görmelisiniz. Bilgisayarınızın sağ alt köşesinde sXe İnjected simgesi varsa çalışıyor ve aktif durumdadır demektir. Oyuna rahatlıkla girebilirsiniz. Oyuna girdiğinizde tekrar aynı hatayı alıyorsanız bunun birkaç nedeni olabilir; A. Cheating Death veya farklı serverlara ait CD Clientleri ile sXe injected ‘ i aynı anda çalıştırmayın. B. Cheating Death veya farklı serverlara ait CD Clientleri ile sXe injected ‘ i yüklemeyin. Yani bilgisayarınızda hem Cheating Death veya başka bir Client hemde sXe injected yüklü olmasın. Bazı kullanıcılarda sorun saratabiliyor. Soru-2: “dll enject edilemedi” şeklinde bir hata alıyorum nasıl düzeltebilirim? Cevap-2: Makinada kurulu veya aktif olan firewall ve antivirüsleri kapatarak tekrar programı çalıştırmayı deneyin. Oyuna girdiğinizde tekrar aynı hatayı alıyorsanız bunun birkaç nedeni olabilir; C. Cheating Death veya farklı serverlara ait CD Clientleri ile sXe injected ‘ i aynı anda çalıştırmayın. D. Cheating Death veya farklı serverlara ait CD Clientleri ile sXe injected ‘ i yüklemeyin. Yani bilgisayarınızda hem Cheating Death veya başka bir Client hemde sXe injected yüklü olmasın. Bazı kullanıcılarda sorun saratabiliyor. Soru-3: Bilgisayarı açıyorum “sXe injected″ i başlatıyorum ve bir süre sonra bilgisayar kendiliğinden restart atıyor. Nedeni nedir ? Cevap-3: Bu sorun; aynı bilgisayarda hem Cheating Death hemde sXe İnjected kurulu olduğu zaman bazı kullanıcılarda ortaya çıkmaktadır. Öncelikle Cheating Death ve sXe İnkejected ‘ i bilgisayarınızdan kaldırın. Daha sonra sadece sXe İnjected kurun. Bir süre bu şekilde bilgisayarınızı kullanın sorun büyük olasılıkla devam etmeyecektir. Soru-4: sXe açıp oyuna girince kaspersky anti-hile programı counter-strike'da virüs buluyor ve programı kapatıyor ? Cevap-4: Sxe İnjected ‘ i yukarıda sxe forumunda verdiğimiz Download adreslerinden ve resmi sitesinde bulunan linklerden indirirseniz sizin için daha güvenli olacaktır. Forumda verilen linklerde hiçbir zaman virüse raslanmamıştır. Ancak içiniz rahat etmezse, indirdikten sonra tekrar tarama yapabilirsiniz. sXe Injected Server Kurulumu sXe Injected Server Kurulumu Sxe kurulumu için ilk önce sxe’nin server dosyasını (sxei_mm_i386.so) addons klasoru bulunan metemod kurulu serverımıza kurmak için ilk önce addons klasörü içine indirdigimiz server dosyasının içindeki sxei klasörünü tamamen atarız ve addons/!!!!mod/plugins.ini içine eğer server işletim sistemimiz Linux ise ; linux addons/sxei/dlls/sxei_mm_i386.so kodunu ekleriz. Windows ise ; win32 addons/sxei/dlls/sxei_mm_i386.so kodunu ekleriz ve sxe kurulumunu yapmış oluruz. Aktif etmek için ise serverımızı kapatır açarız veya restart atmamız yeterli olur. sXe Injected'te her türlü hataya çözüm burada! Arkadaşlar hiç üşenmeden dediklerimi yapın sXe hatalarından kurtulun.Aynı zamanda bilgisayarınızın verdiği diğer hatalarıda düzeltecektir ve tertemi virüssüz bir sisteme kavuşacaksınız. ÖNEMLİ! : Hijackthis programını kullanmayı bilmeyenler veya gelen logların hangisinin zararsız hangisinin zararlı olduğunu bilmeyenler dikkatli olmalıdırlar kötü yazılımları silerken zararsız yazılımlarıda silebilirsiniz. Aşşağıda oluşturmuş olduğunuz hijackthis logunu siz konuya cevap şeklinde veya ek olarak verin(cevaplayarak) ben arasından zararsızları elerim ve hangisini seçmeniz gerekli olduğunu size bildiririm.Birde sxe logunuzu göndermelisiniz sxe yi kurduğunuz klasörde mevcut. -ADIM 1- AntiVir’i çalıştırın yoksa [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] indirin. Programı kurun ve çalıştırın. bilgisayarınızı bi güzel taratın virüsleri silin sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Antivir programını kullanamam bilmiyorum diyorsanız resimli açıklama link için [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...]-ADIM 2- bilgisayarınız tarattıktan sonra hijackthis programını bilgisayarınıza [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] indirip çalıştırın aşşağıdaki resimlerde anlatılanları uygulayın.![]() ![]() -ADIM 3- ComboFix (XP, Vista) Özel Temizleme Aracını masaüstünüze [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] indiriniz. [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...]* ÖNEMLİ: Bilgisayarınız normal kipte açıkken güvenlik yazılımlarınızı geçici olarak devre dışı bırakın. * Unutmayın aracı masaüstünden çalıştırmalısınız. * Bütün dosya ve klasörleri kapatın. * Hjackthis programıyla oluşturduğunuz logu masa üstünüze kayıt etmiştiniz.(zararsız olanlar kesinlikle listeden çıkarılmış olmalıdır) CFScript.txt dosyasını ComboFix.exe dosyasının üzerine sürükleyin ve bırakın. ComboFix çalışmaya başlayacaktır. ![]() * Karşınıza bir uyarı penceresi gelecek. Çıkan tüm uyarılara "Evet" veya "Yes" deyin. İşlemin bitmesini bekleyin. * Bu aşamada klavye veya mouse'a dokunmayınız. Tarama işleminin bitmesini bekleyin. ve son olarak sXe kaldırıp tekrar kurun tertemiz bir xp sxe hata vermeyecektir ![]() dn:sadece virüs ve log hatası şeklinde gelen hatalara kesin çözüm yoludur. sXe Hataları sXe Hataları Merhaba arkadaşlar bildiği gibi bir çok oyunucunun yaşadığı hataları size açıklıyacağım ; * sXe kapatılacaktır hatası alıyorum ? - Böyle bir hata aldıysanız korkmanıza gerek yoktur programı tekrar çalıştırdığınızda problem ortadan kalkıcaktır.Eğer olmadıysa bilgisayarınızı yeniden başlatarak tekrar deniyebilirsiniz. * sXe yüklendikten sonra veya çalıştırılmak istendiğinde bilgisayarım yeniden başlıyor ? - Böyle bir sorununuz varsa bilgisayarınızda servis pack 2 veya 3 bulunmuyorsa mutemel oluşabilecek sistem çakışması olabiliyor.Servis pack 2 veya 3 kurduğunuzda problem gidebilir.Ancak packler mevcut olup problem devam ediyorsa, sXe kurulumunu yaparken masa üstüne yapmanız kurulum bittikten sonra masa üstünde oluşacak sXe simgesinden değil klasör içinde oluşacak sXe simgesinden giriniz. * sXe çalıştırdığım zaman FPS düşüyor sebebi nedir? - FPS düşme sorunu sXe programının terminallerinden oluşan problemin oyuna yansıyor olmasıdır.Bu problem sizden değil çıkartılan sXe yazılımından kaynaklanıyor yapabileceğiniz pek bir şey yoktur yeni versiyon çıkana kadar beklemeniz gerekmektedir. * sXe çalıştırdığımda makina zaman zaman oyundan atıyor,oyundan çıktıktan sonra sXe kapattığım taktirde task managerda çalışır durumda gözüküyor ya da oyundan çıktıktan sonra makina kitleniyor.Makinaya ağ üzerinden ulaşamıyorum ve müdahale edemiyorum,programı kapatamıyorum. - Bu sorunun çözümü ekran kartınızdan kaynaklanıyor.Bu sorun üzerinde yaklaşık 2 haftaya yakın çalışma yapıldı tüm sistem baştan kuruldu.Tüm donanımlar işlemci ve anakart değiştirildiği taktirde sorun devam etmiştir.Problemin ekran kartından oldugu tespit edilmiştir.Bu gibi bir sorunla karşılaşıyorsanız ekran kartınızı değiştirmeyi tavsiye ederiz. Sorunun karşılaşıldığı ekran kartı modeli : Zotac 9600 GT AMP Edition Çalışmalarından ve sorunu bulmakta yardımcı olup emeği geçen Fuat GÜNARSLAN teşekkür ederiz. Genel olarak oluşacak problemlerden kurtulmak istiyorsanız ; Bilgisayarınızdan Counter Strike ile ilgili tüm klasör ve dosyalarını ve sXe dosyalarını silmek ve kurulumu baştan yapmaktır.Pack olarak v23 kurarsanız problem almazsnız. Not : sXe hata ve çözümlerinizi bize bildirin.Beraber çözüm bulalım ve tüm arkadaşlarımıza burada paylaşarak yardımcı olalım. sXe Genel Sorunlar ve Çözümleri Aşağıdaki liste, [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] ile ilgili en çok sorulan sorular ve en çok görülen hataların çözümlerini içerir. Bu sorular ve hatalar sXe resmi sitesine mail ile ulaşılıp, sorulmuş sorulardır. Eğer siz de sXe’de hata alıyorsanız aşağıdaki liste sorununuzu çözmenize yardımcı olacaktır. Hata: Error:[ SYSENTER / Int2E ALTERED [0×804DE6F0][0xB78A8AD0] [\WINDOWS\system32\TUKERNEL.EXE] ] Açıklama: sXe Injected önyüklemelere izin vermez. Çözüm: TUKERNEL.EXE’yi silin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Hata: [C:\Program Files\StrikeC\Mss32.dll] -> Incorrect version [ba2b3f10b8997299e96a176c9b5d5f96](BLOCKED) Açıklama: .dll dosyasının orjinal olmaması. Çözüm: Orjinal olanla değiştirin ya da oyunu (Counter Strike) yeniden yükleyin. Hata: ERROR: [(\SystemRoot\system32\drivers\HBKernel.sys). (sXe Injected subsystem altered 2[35])] Açıklama: HBKernel.sys bir virüsdür, windows çekirdiğine müdahale eder ve sXe Injected’ı de-aktif etmeye çalışır. Çözüm: Bu virüsden bilgisayarınızı bir antivirüs ya da anti-spyware programı ile temizleyin (virüsün nasıl temizleyeceğinizi Google’dan arama yaparak öğrenebilirsiniz). Hata: ERROR: [(Dirty). (sXe Injected subsystem altered 2[XXX])] Açıklama: Başka bir uygulama sXe Injected’i de-aktif etmeye çalışıyor. Çözüm: Bu sorunun en sık görülen nedeni bilgisayarınızdaki kötü ve zararlı yazılımlardır. Bu yüzden bir antivirüs ya da anti-spyware programı kullanarak bunları temizleyin/silin. Bazen bu uyumsuzluk (çakışma) zararsız bir program tarafından da yapılabilir. Eğer böyle bir sorununuz varsa sXe’nin çalışmasını engelleyen bu programı bulun ve info@sxe-injected.com.ar adresine bu sorunuzu basit bir İngilizce ile yazın. En kısa sürede cevap alacaksınız. Hata: - [D:\Juegos\SIERRA\Half-Life\hl.exe] -> Incorrect version [a6873754f9be227d28514a8b188c3935](BLOCKED) Hata: - [D:\Games\Counter-Strike\cstrike.exe] -> Incorrect version [1604114ef0abc105386b461c80627275](BLOCKED) Hata: - [C:\Program Files\Valve\hl.exe] -> Incorrect version [8f33bcf8c28725796f63884df77eda6b](BLOCKED) Açıklama: Bu hata, sizin, Counter-Strike versiyonunuzun, sXe Injected’ın bilmediği bir versiyon olmasıdır. Çözüm: Oyunun başka bir versiyonunu yükleyin. Bu sorunla ilgili başka bir durum ise, cstrike.exe, hl.exe gibi dosyalarınıza virüs buluşmasıdır. Bu virüsü temizlemeniz ve oyunu yeniden kurmanız lazım. Hata: [C:\Program Files\Counter-Strike 1.6\cstrike\dlls\mp.dll] -> Incorrect version [b23185bea98fe01f86e85da1c4f75dce](BLOCKED) Açıklama: mp.dll dosyası oyuna girdiğiniz server tarafından kullanılıyor. Siz oyuna girdiğinizde bu .dll çalışmıyor ve bazen de nedeni bilinmeyen bir durumdan dolayı oyun bu .dll’yi yüklemeye çalışırken sXe Injected ne olduğunu anlamıyor ve kapanıyor. Çözüm: Oyunu ve sXe’yi kapatın ve sonra tekrar açın. Hata: Error:[[00d](f7ba3318)[124](f7ba3560)[17f](f7ba3854)[1a0](f7ba38f0)[1f6](f7ba3c88)[225](f7ba3b0c)[23a](f7ba3bf4)] Açıklama: Bilgisayarınızdaki bir yazılımla olan uyumsuzluk, çakışma. Çözüm: Belirli bir çözümü yok. Kullandığınız tüm programları aldığınız hatayla birlikte info@sxe-injected.com adresine raporlayın ve çözümü bekleyin. Yüklediğiniz programlar HiJackThis uygulaması tarafından raporlanmış olması lazım ([Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...]). Hata: - ERROR: [(\WINDOWS\system32\ntkrnlpa.exe)(sXe Injected subsystem altered 2)] Hata: - ERROR: [ SYSENTER / Int2E ALTERED [0×804DE6F0][0xB92494B0] [\WINDOWS\system32\SINGKRNL.EXE] ] Açıklama: Bir tür çakışma, uyumsuzluk. Çözüm: Belirli bir çözümü yok. Kullandığınız windows versiyonunu info@sxe-injected.com.ar adresine raporlayın. Hata: * Game Altered, remove modifications * (####) [######] Açıklama: Oyuna yüklediğiniz map/model/sprite/dll dosyaları orjinali ile aynı değil. Çözüm: Orjinal ve hatasız map yükleyin ya da Counter Strike’ı yeniden kurun. Hata: * Game Altered, remove modifications * (b) [30] Açıklama: Kullandığınız bazı programlar, OGL işlevlerini fps’nizi ölçmek için değiştirir. Bu değiştirme/yükseltme işlemi hileden farklı değildir. Çözüm: Bu tür programları kullanmayınız ve siliniz (mesela FRAPS). Hata: GetLastError(87)(Invalid parameter.) Açıklama: Windows’da çalışan programlar tarafından bildirilen uygulamaların sınırlı bir listesi vardır. Bu liste ne fazla 8 uygulama alır ve sXe Injected bunlardan biridir. Yukarıdaki sorunu aldıysanız, sXe bu listeye girememiştir. Çözüm: Bir uygulamayı sildiğiniz zaman, bazen silme işlemi tüm driver’larını silmez (örneğin Norton 2008) ve böylece siz bilgisayarınızı açtığınızda bir çok işlevi olmayan driver yüklenir. Çözüm bu driver’ların bulunması ve de-aktif edilmesidir. Bu driverları Deep system Explorer ([Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...]) programı ile bulabilir ve Autoruns ([Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...]) programıyla de-aktif edebilirsiniz. NOT: Bu işlem riskli olduğu için dikkatli olun. Örnek resim; [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] Hata: GetLastError(1275)(This driver has been blocked from loading) Açıklama: Başka bir uygulama sXe Injected’ın sürücülerini engelliyor ya da sizde 64 bitlik bir Windows kurulu. Çözüm: sXe’nin sürücülerinin yüklenmesini sağlayın ( yani çakışan programı bulmaya çalışın) ya da 64 bitlik bir Windows kullanıyorsanız yapabileceğiniz bir şey yok. Bu liste sXe Injected resmi sitesinden alınıp, türkçeleştirilmiştir. Resmi sitedeki güncellemeleri sitemizden takip edebilirsiniz. sXe Injected sXe Injected sXe Injected (Client/Server) sXe Injected anti hile sisteminin tüm versiyonlarını ücretsiz olarak indirebilirsiniz.sXe Injected bir anti hile sistemi olup client/server mantığı ile çalışmaktadır.Oyunda muhtemel açılabilecek hileleri engellemek için programlanmış ve tasarlanmıştır.Bu yazılımı çalıştırabileceğiniz oyun modları ; Half Life 1 (Counter strike 1.5, Counter Strike 1.6, Day of Defeat, Natural Selection, Team Fortress Classic, etc). Engelliyebileceği muhtemel hileler ; wallhack, speedhack, alias scripts, aimbots, hooks, ESP, no-recoil, etc. Test edildiği HL1 modlar: * Counter Strike 1.6 * Counter strike 1.5 * Day of Defeat * Natural Selection * Team Fortress Clasic * Deathmatch Classic * Opposing Force * Condition Zero sXe Injected Nasıl Çalışır? sXe-Injected cliente kurduğunuz program vasıtası ile bildiği bütün hileleri devre dışı bırakır. Diyeceksiniz ki peki bende sxe çalışıp çalışmadığını nasıl anlıyor? O da basit servera kurulan bir eklenti kendi arasındaki protokol ile sizin client ile iletişim kuruyor. Sonuç olarak sizde sxe yoksa serverda belirlenen yaptırımı uyguuyor. Bu yaptırımlardan birisi nick başına [NO-sXe-I] diye bir tag eklemesi dir. Bu şekilde serverda oynamak mümkün fakat diğer oyuncular sizin sxe kullanmadığınızı bilmektedir. Bir diğer yaptırım ise ekranın kararıp oyundan atılmasıdır. Avast kullananların dikkatine! Avast kullanan kullanıcıların sistemlerinde sXe çalışmıyor , hata veriyor veya FPS sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Avast'ın sXeyi disable etmeye çalışması ve rootkit sanması nedeniyle bu sorunlar oluşmaktadır. Avast'ı kaldırmanız sizin için en büyük çözümdür. ÇÖZÜM : sXe Injected subsystem altered 2[74] sXe yapımcısı payas ile yaptığımız araştırmalarda sXe'nin sisteme kendisinin çalışması için açtığı noktalardan bazılarını engelleyen kötü amaçlı yazılımlar olduğunu gördük. Bunlardan 74 nolu noktadaki sorunun örneğin; Kod: ERROR: [(Dirty). (sXe Injected subsystem altered 2[74])] WareOut adlı bir kötü amaçlı yazılım tarafından olduğu ortaya çıkmıştır.WareOut Torrent siteleri, KO hilesi siteleri ve benzeri programlarla bulaşabilir sisteminize kurduğunuz dosyaların ne olduğunu kendinizin riski olduğunu ve bilgisayarınızı bir başkasına teslim edebileceğinizi bilmeniz gerekmektedir. sXe Injected kesinlikle bu tarz bir eylemi olan yazılım değildir. Üçüncü şahıs taraflı yazılımların neden olduğu sorunlar tamamen kullanıcı tabanlıdır bu sorunda olduğu gibi. Bu yazılımı silmek için bu yolu takip etmeniz tarafımızdan önerilmektedir, bu ve benzeri hatalar kötü amaçlı yazılımlar tarafından olmakta olup bu hataları alanların lütfen HiJackthis ve sXe Injected loglarını ilgili konumuza yollamaları rica olunur. Öncelikle , HiJackThis programını çalıştırınız. Tarama yaptıktan sonra karşınıza çıkan listeden O17 koduyla olanları seçip Fix tuşuna basarak fixleyiniz. Ardından [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] adlı WareOut temizleme programını sitemizden indirip , çalıştırınız. NEXT tıklayıp kurun ve ardından run fixit seçiniz. Bu işlemin ardından DNS ayarlarınızı sıfırlamanız gerekmektedir. Denetim Masası > Ağ bağlantılarım > Internet Bağlantınızın olduğu bağlantı üzerinde sağ tuş ile tıklayınız özellikler kısmını seçip çıkan alanda TCP/IP kısmına özellikler yapınız. DNS ayarlarınızı otomatik algılama moduna getiriniz. Daha sonra Başlat>Çalıştır (windows tuşu ve r tuşuna aynı anda basabilirsiniz ayrıca)>Kutuya cmd yazınız > önünüze çıkan pencerede ipconfig /flushdns komutunu giriniz. Ardından emin olmak için bu dosyaları sisteminizde aratıp siliniz. Kod: sysconf16 woinst.exe WareOut wotmp256.tmp wotmp11.tmp wotmp.tmp sound64.exe progmen.exe systrav.exe gabber.exe ms-its.exe sysobj.exe parism.exe cmon14.exe bingo9.exe _ctcp.exe bnui.exe sprmover.exe ie_update.dll wosys32.dll wareoutupdate.exe wocount.exe wotmp256.tmpwareout.exe wotmp11.tmp wotmp.tmp sound64.exe progmen.exe systrav.exe gabber.exe ms-its.exe sysobj.exe parism.exe cmon14.exe bingo9.exe _ctcp.exe bnui.exe sprmover.exe ie_update.dll wosys32.dll woinst.exe sound64.exe progmen.exe systrav.exe gabber.exe ms-its.exe sysobj.exe parism.exe cmon14.exe bingo9.exe _ctcp.exe bnui.exe sprmover.exe wareoutupdate.exe wocount.exe wareoutupdate.exewareout.exe wocount.exe wareout.exe Bütün bunları yapmadan önce sisteminizde çalışan bir antispyware yazılımı varsa bunu kapatınız. İşlemlerin hepsinin ardından sisteminizi yeniden başlatmanız önerilir ve bunları yaparken internet bağlantınızı olduğunca kullanmamaya çalışınız. Vista'da sXe'yi nasıl Adminstrator olarak açarım. sXe'nin üstüne sağ tuş ile tıklayın. Özellikler kısmına gelin. Uyumluluk sekmesine gelin en altta "Yönetici olarak çalıştır şıkkı" veya benzeri olması gerekmekte onu seçin tamam deyin ve sXeyi açın. Ingilizce kullananlar için. Sağ tuş ile sXe üstüne tıklayın. Properties kısmına gelin Compability sekmesine gelin Run this program as an administrator yazan kısmı seçin ve OK yaparak kapatın hepsi bu. ![]() "İntercepting Hatası" ÇÖZÜMÜ Aşağıdaki Counter-Strike 1.5 & 1.6 için mevcut hl.exe dosyasını indirip eskisiyle değiştirirseniz "İntercepting Hatası - sXe kapatılacak" sorununu kolayca aşabilirsiniz Aşağıdaki linklerde Counter-Strike 1.5 ve 1.6 için mevcut olan hl.exe dosyasını doğru yere koyduğunuzda zaten"Bu klasörde zaten 'hl.exe' adlı bir dosya var.Var olan dosyayı aşağıdaki dosya ile değişmek istiyor musunuz ? - Evet - Hayır" diye dosya değişimini onayla bildirisi gelicek bu yolla doğru yere koyup koymadığınızı anlayabilirsiniz,daha sonra buna evet deyin daha sonra sXe'yi açıp tekrar oyuna giriş yapmayı deneyin sorununuz büyük ihtimalle ortadan kalkacaktır. [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] Not: Sizdeki mevcut hl.exe dosyasını bir yere yedekleyin daha sonra herhangi bir istenmeyen sorunla karşılaşırsanız tekrar yerine koyarsınız Ayrıca sXe nin stabil çalışabilmesi için sXe yapımcıları windows xp kullanıcılarının [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] yi yüklemelerini tavsiye ediyor. Vista kullanıcılarıda sXe yi [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] sXe'ye tıklıyorum Kum Saati çıkıyor ve sXe açılmıyor diyorsanız ; sXe'ye tıklayınca Kum Saati geliyor ve sXe'yi açılmıyor diyen arkadaşlar içinde aynı çözüm geçerli yukarıdaki linklerden oynadığınız CS versiyonuna ait hl.exe dosyasını indirin,sizdeki mevcut hl.exe ile değiştirip sXe'yi açın ve oyuna girin sorununuz çözülecektir. ATI ekran kartı olanlar okuyunuz Game Altered, remove modifications * (b) [30] Duplicated symbol [glGenLists] in [atioglxx.dll] Bu tür hatalar alıyorsanız ekran kartı driverlarınızı yükseltmeniz bu sorunlardan kurtulmanızı sağlayacaktır. ÇÖZÜM: sXe Injected subsystem altered 2[115] sXe'nin sisteme kendisinin çalışması için açtığı noktalardan bazılarını engelleyen kötü amaçlı yazılımlar olduğunu gördük. Bunlardan 115 nolu noktadaki sorunun örneğin; ERROR: [(Dirty). (sXe Injected subsystem altered 2[115])] NetProject adlı dünya çapında yaygın olan bir truva atının sisteme kendisini enjekte etmesi sonucunda sXe Injected otomatik koruma sistemi sXe'nin kendisini kapatmaktadır. Bu truva atı oldukça zararlı olup bir çok antivirüs yazılım tarafından henüz tanınmamaktadır. Silme işlemini elle bizzat kendinizin yapması gerekmektedir. IEAntiVirüs adıylada kendisini tanıtan bu yazılımın muhtemel dosya isimleri aşağıda olup silmeden önce bu yolları izlemelisiniz. Başlat>Çalıştır>Açılan kutuya "msconfig" yazınız, çıkan pencereden ikinci seçenek olan tanılama başlangıcı seçeneğini seçiniz.Ardından sisteminizi yeniden başlatınız. Windows açılış logosu gelmeden F8 tuşuna basılı tutunuz açılan ekranda güvenli modu seçip sisteminizi başlatınız.Aşağıdaki dosyaları bulup siliniz. C:\Windows\System32\ckvo.exe C:\Program Files\Sakora\Sakora.exe C:\Windows\sqvgnrpx.dll C:\Program Files\web technologies\wcs.exe C:\Program Files\ieantivirus\ieav.exe Bütün bunları yaptıktan sonra sisteminizde Hijackthis programını çalıştırıp tarama yapınız, tarama sonucunda. O4 - Run tagı altında bulunan programlardan örnekte olduğu gibi: O4 - HKLM\..\Run: [C:\WINDOWS\system32\kdlzi.exe] C:\WINDOWS\system32\kdlzi.exe seçeneğini seçiniz truva atı antivirüslerce tanınmamak için kendisini rastgele bir isimle atmakta olup başlangıç kısmı daima sabit kd ile başlamaktadır. Ve geri kalan harf sayısı 3 adettir yani örneğin: kdwmi kdlzm kdwnq gibi... Bu dosyayı sisteminizde bulup sildikten sonra Hijackthis üzerinden ilgili seçeneği seçip fix it! tuşuna basarak silme işlemini bitiriniz. Sisteminizi yeniden başlatın ve başlattıktan sonra çalışan programlarınızı kontrol ediniz. Bu program internet bağlantınızı sömürdüğü gibi kişisel bilgilerinizide dışarı yayabilir. Lütfen hile adına veya bedava birşeyler kazanmak adına kurulan bu tuzak programlara düşmeyiniz. sXe Injected normal bir sistemde %2 oranında hata verebilir, hataların bir çok sebebi sistemlerin virüsler ve benzeri tehlikeli yazılımlarla çevirilmiş olmasıdır. sXe hatası alanlar Selamlar, sXe hatası alan arkadaşların bu yolu izlemesi gerekmektedir. Öncelikle sXe log dosyasının içeriğini buraya yazmalılar. --sXe Log-- LOG şeklinde girmeliler. Daha sonra [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] programını indirip "Do a system scan and save a logfile" tuşuna basarak sistem logunu almalılar. ve aldıkları sistem logunuda buraya ![]() ![]() ![]() --Sistem logu-- LOG şeklinde girmeliler. Örnek bir raporlama. --sXe Log-- 2007/09/28 17:54:05 - 2007/09/28 17:54:05 - ------------------ 2007/09/28 17:54:05 - sXe-I dll starting 2007/09/28 17:54:05 - version: 3.9 2007/09/28 17:54:29 - **** Hooked 2007/09/28 17:54:29 - **** Message [0] 2007/09/28 17:54:29 - **** Alias Offline 2007/09/28 17:54:29 - **** Backup ready 2007/09/28 17:54:29 - **** Open success 2007/09/28 17:54:29 - **** ControlTime [197592407] 2007/09/28 17:54:29 - **** Link ready 2007/09/28 17:54:29 - **** Listen server Offline 2007/09/28 17:54:29 - **** GL Command Offline 2007/09/28 17:54:29 - **** Finish [3892] 2007/09/28 17:58:34 - **** Remote Ip: 62.68.207.20 2007/09/28 18:38:53 - sXe-I dll closing --Sistem Log-- Logfile of HijackThis v1.99.1 Scan saved at 03:58:05, on 02.10.2007 Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180) Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WINDOWS\system32\services.exe C:\WINDOWS\system32\lsass.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\System32\svchost.exe C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe C:\WINDOWS\Explorer.EXE C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Quick Launch Buttons\QlbCtrl.exe C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP.exe C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe C:\WINDOWS\system32\igfxpers.exe C:\WINDOWS\AGRSMMSG.exe C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe C:\Program Files\Java\jre1.5.0\bin\jusched.exe C:\WINDOWS\VMSnap3.EXE C:\WINDOWS\system32\config\svchost.exe C:\PROGRA~1\MICROS~3\rapimgr.exe C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\System32\wltrysvc.exe C:\Program Files\Hewlett-Packard\Shared\hpqwmiex.exe C:\Program Files\MSN Messenger\usnsvc.exe C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WLLoginProxy.exe C:\WINDOWS\System32\bcmwltry.exe C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE C:\Program Files\ZipGenius 6\zipgenius.exe C:\DOCUME~1\OkaN\LOCALS~1\Temp\ZGTemp\HijackThis.e xe R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Bağlantılar O1 - Hosts: 193.203.227.100 [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll O2 - BHO: (no name) - {140BD8E3-C167-11D4-B4A3-080000180323} - (no file) O2 - BHO: (no name) - {7E853D72-626A-48EC-A868-BA8D5E23E045} - (no file) O2 - BHO: Windows Live Sign-in Helper - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll O2 - BHO: SysShield IE Popup Blocker - {9A23B8A4-C6C9-4A68-8FA6-5F905DC8FF80} - E:\Windows & Internet Washer\pkext.dll (file missing) O4 - HKLM\..\Run: [QlbCtrl] %ProgramFiles%\Hewlett-Packard\HP Quick Launch Buttons\QlbCtrl.exe /Start O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAXPnP] C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP.exe O4 - HKLM\..\Run: [igfxtray] C:\WINDOWS\system32\igfxtray.exe O4 - HKLM\..\Run: [igfxhkcmd] C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe O4 - HKLM\..\Run: [igfxpers] C:\WINDOWS\system32\igfxpers.exe O4 - HKLM\..\Run: [AGRSMMSG] AGRSMMSG.exe O4 - HKLM\..\Run: [SynTPLpr] C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPLpr.exe O4 - HKLM\..\Run: [SynTPEnh] C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe O4 - HKLM\..\Run: [Cpqset] C:\Program Files\HPQ\Default Settings\cpqset.exe O4 - HKLM\..\Run: [WatchDog] C:\Program Files\InterVideo\DVD Check\DVDCheck.exe O4 - HKLM\..\Run: [BluetoothAuthenticationAgent] rundll32.exe bthprops.cpl,,BluetoothAuthenticationAgent O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\jre1.5.0\bin\jusched.exe O4 - HKLM\..\Run: [CloneCDElbyCDFL] "C:\Program Files\Elaborate Bytes\CloneCD\ElbyCheck.exe" /L ElbyCDFL O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe O4 - HKLM\..\Run: [VMSnap3] C:\WINDOWS\VMSnap3.EXE O4 - HKLM\..\Run: [Domino] C:\WINDOWS\Domino.EXE O4 - HKLM\..\Run: [BigDog303] C:\WINDOWS\VM303_STI.EXE VIMICRO USB PC Camera (ZC0301PLH) O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k O4 - HKCU\..\Run: [MsnMsgr] "C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe" /background O4 - HKCU\..\Run: [svchost] C:\WINDOWS\system32\config\svchost.exe O4 - HKCU\..\Run: [H/PC Connection Agent] "C:\Program Files\Microsoft ActiveSync\wcescomm.exe" O4 - HKCU\..\Run: [SUPERAntiSpyware] C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SUPERAntiSpyware.exe O4 - HKCU\..\Run: [updateMgr] C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\AdobeUpdateManager.exe AcRdS7_0_0 O4 - Global Startup: Adobe Reader Speed Launch.lnk = C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\reader_sl.exe O4 - Global Startup: AirTies ADSL Hizmet Programı.lnk = ? O4 - Global Startup: DVD Check.lnk = C:\Program Files\InterVideo\DVD Check\DVDCheck.exe O6 - HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel present O6 - HKLM\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel present O8 - Extra context menu item: Microsoft Excel'e Gö&nder - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000 O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0\bin\npjpi150.dll O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0\bin\npjpi150.dll O9 - Extra button: Create Mobile Favorite - {2EAF5BB1-070F-11D3-9307-00C04FAE2D4F} - C:\PROGRA~1\MICROS~3\INetRepl.dll O9 - Extra button: (no name) - {2EAF5BB2-070F-11D3-9307-00C04FAE2D4F} - C:\PROGRA~1\MICROS~3\INetRepl.dll O9 - Extra 'Tools' menuitem: Mobil Sık Kullanılanı Oluştur... - {2EAF5BB2-070F-11D3-9307-00C04FAE2D4F} - C:\PROGRA~1\MICROS~3\INetRepl.dll O9 - Extra button: Araştır - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL O14 - IERESET.INF: START_PAGE_URL=http://www.aydin.bel.tr O16 - DPF: {7FC1B346-83E6-4774-8D20-1A6B09B0E737} (Windows Live Photo Upload Control) - [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] O18 - Protocol: livecall - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\MSNMES~1\MSGRAP~1.DLL O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\MSNMES~1\MSGRAP~1.DLL O20 - Winlogon Notify: !SASWinLogon - C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SASWINLO.dll O20 - Winlogon Notify: igfxcui - C:\WINDOWS\SYSTEM32\igfxdev.dll O20 - Winlogon Notify: WBSrv - C:\PROGRA~1\Stardock\OBJECT~1\WINDOW~1\wbsrv.dll O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing) O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing) O23 - Service: HP WMI Interface (hpqwmi) - Hewlett-Packard Development Company, L.P. - C:\Program Files\HPQ\Shared\hpqwmi.exe O23 - Service: hpqwmiex - Hewlett-Packard Development Company, L.P. - C:\Program Files\Hewlett-Packard\Shared\hpqwmiex.exe O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe O23 - Service: Windows Live Setup Service (WLSetupSvc) - Unknown owner - C:\Program Files\Windows Live\installer\WLSetupSvc.exe O23 - Service: WLTRYSVC - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\wltrysvc.exe Neden böyle istiyoruz? Çünkü sXe hataları genelde arka planda çalışan programların ürünü olabilmekte. Sisteminizde trojan olması durumunda bile intercepting hatası almaktasınız. Çözüm arıyorsanız bulmaya çalışacağız yeterki yukarıda belirtilen gibi yapın. Lütfen flood yapmadan mümkün olduğunca sabırlı şekilde yanıt bekleyiniz. Dosyaların ek olarak yollanması daha rahat olacaktır. Game Altered, remove modifications hatası alanlar. Bu hatayı alanların yanlarında hangi dosyadan kaynaklı olduğuna dair bir hata olduğunu görebilirler. Bu hataları alanlara tavsiyemiz baştan sıfır bir oyun kurmalarıdır ve eğer CS sürümünüzü bir CD ile veya başka bir yabancı siteden indirdiyseniz (genellikle çin siteleri) bu hatalar normaldir. Dosyalar bölümümüzden indirip kuracağınız 1.5 ve 1.6 sürümleri tamamen normal olup bu hataları alma ihtimaliniz oldukça azalacaktır. Eğer aldığınız hata ".dll" ".exe" gibi bir uzantı ile bitiyorsa sisteminizdeki bir virüs veya benzeri uygulama dosyalarınıza kendini işlemiş olabilir. Eğer aldığınız hata ".bsp" ".asi" veya benzeri ise bu hatalar yukarıdaki belirttiğim durumdan meydana gelmektedir. Özellikle Sempatik CS kullanıcılarının başına gelen bir durumdur. AWP ve Scout modelleri hataları alanlar [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] Defaults models dosyalarını yüklediğinizde sorun ortadan kalkacaktır. ![]()
|
|
|
#2 |
![]() Üyelik tarihi: Thu Nov 2007
Tecrübe Puanı: 1368
Rep Puanı : 22508
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
Daha önce veriLmişti ama linklerin saqLam olmayışından çöpe qitmişti bu konuyu sabitLiyoruM bütün Sxe Sorunlarını buraya Ekleyeceğiz.. |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
Sxeyi açamıyorum
![]()
KAYSERİSPOR [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] ERKEK ADAMIN TUTTUĞU TAKIM NÜFUS CÜZDANINDA YAZAR. Ne zaman gelecek O Büyük GECE Turlar atacağız Sivas Caddesinde Tolunay Gidince 40 gün 40 GECE İnleyecek Her yer KAYSERİ diye 38 |
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
![]() bendede bole oluyodu sxe yi sil yeniden yükle düzeliyo...
|
|
|
|
#5 |
![]() Üyelik tarihi: Thu Nov 2007
Tecrübe Puanı: 1368
Rep Puanı : 22508
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
ama bende düzeliyor...
2,3 kere deniyomda oluyo nası oluyo bende anlamıyom
|
|
|
|
#7 |
![]() |
Olmuyooooo
![]()
KAYSERİSPOR [Sadece Kayıtlı Üyeler Sitemizdeki Linkeri Görebilir. Hemen Üye Olmak İçin Tıklayın...] ERKEK ADAMIN TUTTUĞU TAKIM NÜFUS CÜZDANINDA YAZAR. Ne zaman gelecek O Büyük GECE Turlar atacağız Sivas Caddesinde Tolunay Gidince 40 gün 40 GECE İnleyecek Her yer KAYSERİ diye 38 |
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
kardeş kaldır 2,3 kere yükle sxe yi
her sildiğinde yeniden başlatıp yap bi tane
|
|
|
|
#9 |
![]() |
sXe istemci hatası veriyo ve oyundan atıyo +sXe not defteri açiliyor bu 7.4 cıktıgından berş aynı hata bilen varmı nedenini..
|
|
|
|
#10 |
![]() |
cstrike dosyasının içinde “dsoul.dll” var siL onu DüzeLiR. [yedeklemeyi unutma ]
|
|
|
#11 |
![]() |
ok denicem eve gidince
|
|
|
|
#12 |
![]() |
öyle bi dosya yok dostum ya
|
|
|
|
#13 |
![]() |
Eve Gidince Araştırırım Elbet onun cevabı vaR. Çünkü Bulmuştum biryerden ama unuttum
|
|
|
#14 |
![]() |
Benim hatanın çözümü yok mu?
|
|
|
|
|
#15 | |
![]() |
Alıntı:
Yamalardan Kaynaklanır Bunlar Hep ![]() |
|
|
|